2022-10-18 911 浏览
几年都未食过类似嘅丼,之前知道SUKIYA すき家 系香港开左分店一直都想试,但次次都见到条龙好长,就放弃左,今次去到条队唔长,即排。要系收银落单比钱,之后店员会拎野食比客人~我order左炙烧豚丼 M,朋友就叫左炸鸡咖喱L (呢到可以拣丼嘅份量)。我地仲加左$10要菜同柠檬茶。炙烧豚丼 ($45)食完好似去左日本咁,好正。D豚肉好入味,好好食,连D米都好好食,我冇夸张。炸鸡咖喱 ($63)我同朋友都唔食得辣,呢个咖哩对于我地黎讲系辣嘅,但个咖哩汁真系好好食,我未试过系香港食到过呢只咖哩汁,明知辣都不停偷朋友个D食。菜同柠檬茶个菜我麻麻,佢煮法冇问题,个味系几好。但D菜本身有少少”梅”,唔太新鲜,柠檬茶系正常水平。Overall好唔好食? 好食会唔会再帮衬?会,想试哂其他丼。

要系收银落单比钱,之后店员会拎野食比客人~
Menu

炙烧豚丼 ($45)

炸鸡咖喱 ($63)

菜同柠檬茶

Overall好唔好食?

好食

会唔会再帮衬?

会,想试哂其他丼。
2022-09-06