2021-06-18 127 浏览
天时暑热,大角嘴揾食行今日嚟到大全街。老实讲,海南鸡喺大角嘴真名系做到五步一店。论好食讲名堂,《文华》就喺隔离街;论价钱,行多两步,有不少店可以$30 一碟鸡饭;咁呢间《幸福海南鸡》又好吾好食呢?又抵吾抵食呢?餐厅黄色主调,小店四人枱三四张,其余为二人枱。除咗海南鸡之外,似乎肉骨茶也相当受欢迎,好几枱食客叫左,下次可以试试佢。拣左个七十蚊一人餐,包鸡包饭包汤包菜包冻饮。只海南鸡去左骨,大约十件,有埋鸡脾,卖相靓仔。咬落去件鸡非常滑,一层皮一层肉,再点埋三色酱,竟然觉得甚为开胃,尤其𠮶只甜鼓油,真系点乜都好食。汤饮得出冇(或冇乜)味精。生果茶非常消暑,推介推介。整体而言,呢个七十蚊套餐可以话要乜有乜,坐得舒服,味道中上;性价比而言,套餐绝对抵过碟头饭。

汤饮得出冇(或冇乜)味精。生果茶非常消暑,推介推介。

性价比而言,套餐绝对抵过碟头饭。

一人套餐
海南鸡