2022-12-13 103 浏览
为食既我又黎啦!😆今次去左间餐厅🍴坐得舒服,环境优美有美景,啲食物仲好好食添😋!同朋友一齐食饭倾偈,几大声都无有怕😂我们点了👇🏻:🐽Grilled Pork Tomahawk 🐽烤斧头猪扒(有烟肉椰菜仔、薯条🍟)呢间餐厅叫猪门店😆顾名思义系专门食猪既,所以我推荐食佢既斧头🪓🐷扒!大大件之余,肉质鲜嫩多汁!真系好juicy🤤!! 🐽Skinny Pig Saland🐽瘦猪猪菠菜藜麦沙律🥗(有西柚、菜头、烤杏仁、橘子🍊汁)瘦猪柳肉肉质好嫩,菠菜非常有营养,藜麦系superfood!! 全部材料再加上酸酸地既西柚和甜甜嘅橘子🍊汁,呢餐营养丰富之余仲胃口大开 Chicken Florentine Orecchiette 🐽香煎鸡肉忌廉青酱猫耳朵粉鸡肉唔肥~仲食得出有啲镬气添!忌廉青酱超级浓郁!加上猫耳朵粉挂上呢个汁真系不得了🤩!原来呢间餐厅仲有好多间分店架!但我就系葵芳食既,因为附近有地铁站🚉交通非常方便,太远我都去唔到啦😂,住附近嘅朋友都可以黎试吓☺️📍The Salted Pig (新都会广场) (葵芳)地址:葵芳兴芳路223号新都会广场5楼531及540号舖
为食既我又黎啦!😆

我们点了👇🏻:

🐽Grilled Pork Tomahawk
🐽烤斧头猪扒(有烟肉椰菜仔、薯条🍟)

🐽Skinny Pig Saland
🐽瘦猪猪菠菜藜麦沙律🥗(有西柚、菜头、烤杏仁、橘子🍊汁)
🐽香煎鸡肉忌廉青酱猫耳朵粉

原来呢间餐厅仲有好多间分店架!

📍The Salted Pig (新都会广场) (葵芳)
地址:葵芳兴芳路223号新都会广场5楼531及540号舖