2021-08-31
今日行完DONKI见到呢间日式居酒屋好似好吸引,门口有LUNCH MENU,睇落几吸引于是入去TRY TRY~lunch set包左渍物、面豉汤、沙律同茶碗蒸~份量足,感觉几抵食!松叶蟹肉、蟹膏及蟹籽丼饭定食一黎到见到个松叶蟹肉、蟹膏及蟹籽丼饭好吸引,蟹膏份量好多而且食落好香口,蟹肉丝丝食落感觉新鲜又有口感~蟹籽粒粒咸香,连埋日本豉油再加wasab真系好夹好好味~配埋既渍物系中华沙律,细细兜味道唔错,最吸引系个茶碗蒸,都几大碗而且入口顺滑又热辣辣,好香蛋味~抵食!炸软壳蟹胡麻汁冷乌冬定食软壳蟹唔算细只,炸得香酥,外脆内软,胡麻汁冷乌冬既汁唔会太咸,带点芝麻香,配烟韧滑溜既乌冬真系好岩夏天食!$18日本雪糕单球跟餐加$18有球单球雪糕,我地拣左抹茶味~味道浓得黎带点回甘~系好日本既味道~如果再大球D就更满足喇!药膳青葱鸡腿肉呢度主打串烧所以都叫左串药膳青葱鸡腿肉试下~食落口好浓药膳既味道,感觉好养生好健康~鸡腿肉啖啖肉烧得好香~下次试埋牛串睇下系咪咁正先!
松叶蟹肉、蟹膏及蟹籽丼饭定食
炸软壳蟹胡麻汁冷乌冬定食
$18日本雪糕单球