2021-07-04
✨推荐比想闲聊嘅朋友✨早前朋友提议去呢间在全球有超过230间分店的比利时品牌Le Pain Quotidien食all day breakfast ,除咗影相唔错外,我见几多人话佢嘅Scone好食,所以都几期待下😻当日平日3点几4点去到,唔洗等都坐到门口打卡位💕为Scone而去嘅我当然拣咗个Baker’s breakfast,虽然佢嘅Scone好大旧,可惜有啲失望,因为味道唔太啱我,觉得佢嘅Scone好硬,味道亦偏咸,芝士味都唔系特别出🙈另外个scrambled eggs完全唔滑,不过可能因为加嘅油唔多相对健康,所以我都ok😝至于我碟上嘅其他配料,以及朋友点嘅Brunch都中规中矩,冇咩特别~另外呢个餐仲包咗一杯饮品,我点咗Green-tea,有个壶可以自己慢慢斟感觉良好;另外朋友点咗杯coffee,味道冇特别,但个杯几得意成只碗咁- Baker’s Breakfast $122 - Brunch - The Angler $155*with 10% Service Charge以呢个价钱包杯杯饮品,就可以静静地坐一整个下午外❤️即使系6月底气温平均30度坐户外,但有风扇加阴天嘅关系,我
- Baker’s Breakfast $122
- Brunch - The Angler $155
*with 10% Service Charge
以呢个价钱包杯杯饮品,就可以静静地坐一整个下午外❤️即使系6月底气温平均30度坐户外,但有风扇加阴天嘅关系,我哋都觉凉凉地好好坐,而且影相配上自然光真系好好影✨整个气氛好适合同朋友闲聊影相,虽然食物味道普通,但都推荐比想relax下chill下嘅朋友💓
📍Le Pain Quotidien (尖沙咀)
@lepainqutidienhk
尖沙咀么地道66号尖沙咀中心地下G38号舖