2019-09-02
First thing first: * 有冷盘,有炖汤,正!* 推介:海鲜餐(会配埋新鲜鲍鱼、多宝鱼、海虾、贵妃蚌、黄金蚬、蛏子皇、蚬,仲有安格斯牛肩肉+ 自选八款海鲜火锅配料)平时少入九龙湾,今日刚好同朋友食左呢间位于九龙湾工厦内嘅鲜味粥底海鲜火锅店。可能因为位于工厦,餐厅座位阔落。好多火锅店都净系做晚市,而呢间早午市都有做,但就有第二个名。一坐到埋位,店员就即刻递上竹蔗茅根水、两个冷盘、鸡脚、腌青瓜、每人两只泰式蒜蓉焗青口,同每人一盅花胶炖鸡汤。花胶炖鸡汤非常足料,饮落去唔似有味精。套餐方面,我地拣左海鲜餐(有海蟹/ 龙虾餐),都可以拣鸡煲。如果钟意食海鲜又大食,可以拣「大胃王海鲜套餐」,每位包一只龙虾同一只蟹。每个海鲜餐都会配搭埋新鲜鲍鱼、多宝鱼、海虾、贵妃蚌、黄金蚬、蛏子皇、蚬,仲有安格斯牛肩肉+ 自选八款海鲜火锅配料。海鲜好新鲜,品质好过唔少火锅店。食材新鲜之余,份量仲好够,够哂饱。店员会等你食晒成个火锅后,帮你捞个海鲜粥,可以落芫茜葱同菜谱。其实真系好饱😂😂 无乜可能会食得哂成大煲粥。但建议点都一试,因为海鲜既精华入哂粥底度!:)
* 有冷盘,有炖汤,正!