2019-03-27
餐厅名"牛魔"绝对吸引到喜欢食牛既我必要一试! 预早book定台今晚同朋友去潮圣!幸运地被安排坐吧台, 有店员为我地烤肉入座后先送上三款前菜开开胃呢度有供应套餐, 但今次我地决定散叫一d自己中意食的~【A4牛魔野原烧(和牛薄切配月见汁沾蛋)】HK$130/件和牛薄切有丰富牛脂, 店员将和牛稍为烧至7,8成熟, 将蛋黄跟月见汁搅拌, 建议我地食既时候点呢个酱汁, 和牛大大件, 口感嫩滑, 沾上了蛋汁平均了和牛本身既被迫出既丰富牛脂, 正啊!!【美国PRIME酱油牛肋骨】HK$198牛肋骨腌得非常入味, 肉质够林又juicy, 甜甜地, 入口很嫩, 肉味较重 【鸟脾肉椒盐】HK$95鸡肉唔算太嫩, 味道冇腌过, 所以要点少少海盐带出味道 【日本特级帆立贝】HK$118帆立贝size都几大粒, 表面煎得金黄, 煎至刚好熟, 所以中心位没有预期刺身口感, 但味道带少少鲜味【樱花虾粟米饺子】HK$65饺子表面不会油腻, 黏上了多只樱花虾增添了香口感, 入面既有猪肉同埋甜甜地既粟米粒, 无论口感同味道都很不错!最后送上甜品雪糕糯米糍作完美句号。喜欢食牛既朋友绝对值得一试, 食完之后令我同朋友都一
幸运地被安排坐吧台, 有店员为我地烤肉
入座后先送上三款前菜开开胃
呢度有供应套餐, 但今次我地决定散叫一d自己中意食的~
【A4牛魔野原烧(和牛薄切配月见汁沾蛋)】HK$130/件
【美国PRIME酱油牛肋骨】HK$198
【鸟脾肉椒盐】HK$95
鸡肉唔算太嫩, 味道冇腌过, 所以要点少少海盐带出味道
【日本特级帆立贝】HK$118
【樱花虾粟米饺子】HK$65
最后送上甜品雪糕糯米糍作完美句号。
喜欢食牛既朋友绝对值得一试, 食完之后令我同朋友都一试难忘!!! 要bookmark encorn!