2016-10-14 423 浏览
今次嚟到WOFT揾食!因为自己同朋友仔都好少饮酒~所以比较少去bar~但原来呢度好多嘢食㗎!所以即刻预早3星期 book位!店内完全系bar嘅格局~灯光偏暗~高枱~枱子小~冇大门格局~对我哋嚟讲好新鲜!呢个系水烟?有主餐牌~Drink menu同新出嘅pizza menu~Drink menu大部分都系支装嘅手工啤酒~直到揭到呢页HK style cocktails同mocktails最吸眼球excited好colourful啊!至于何谓HK styles~只要读个酒名出嚟就明吧~(笑)蓝青口配香蒜白酒汁 ($98)非常香嘅蒜味~一上枱已经香气四溢~令胃口大开!虽然系小青口~但至少有30只~一定唔使争食!小青口嘅好处系比较入味~白酒可轻易渗透青口肉内又不用煮太耐令佢变老~香浓芝士旋风薯圈 ($58)自从哈廸斯执哂之后~依家少咗好多机会食好味嘅薯圈了~所以我都放弃咗心爱嘅黑松露芝士薯条~拣咗呢个薯圈!一上枱就明白点解叫芝士旋风了!面层铺满咗芝士~夹嘅时候仲拉出成呎长嘅芝士丝~太邪恶了really不过因为佢系香浓芝士嘅关系~相对地系比较咸~薯条本身炸得香脆~冇油腻感~不错!Kennedy
今次嚟到WOFT揾食!

店内完全系bar嘅格局~

灯光偏暗~高枱~枱子小~冇大门格局~

对我哋嚟讲好新鲜!
呢个系水烟?

至于何谓HK styles~只要读个酒名出嚟就明吧~(笑)
蓝青口配香蒜白酒汁 ($98)

非常香嘅蒜味~一上枱已经香气四溢~令胃口大开!

虽然系小青口~但至少有30只~一定唔使争食!

蓝青口配香蒜白酒汁
香浓芝士旋风薯圈 ($58)

一上枱就明白点解叫芝士旋风了!

不过因为佢系香浓芝士嘅关系~相对地系比较咸~

薯条本身炸得香脆~冇油腻感~不错!
香浓芝士旋风薯圈
Kennedy cranberry sor9lychee ($58)

觉得个薯条好咸想饮嘢时饮品就嚟了~

不过呢杯好似有啲货不对辨~menu上比较深色~

饮落去也只有淡淡嘅红莓味而唔太觉有茘枝味…

不过饮落都几透心凉~同埋附上一包青苹果一包蜜瓜味嘅爆炸糖~倒一啲入口再饮一啖mocktail~玩味甚浓

Kennedy cranberry sor9lychee
Wet dog lemon peach ($68)

呢杯系朋友仔叫的~偷饮咗一啖~

佢系有passion fruit,peach liqueur同vodka ~

都几清新~上面仲有2粒荔枝吊味~

朋友仔话好饮like
Wet dog lemon peach
黑松露肉酱千层面 ($128)

放弃咗黑松露薯条但又俾我发现有黑松露Lasagne~即叫啦balloon

呢个一上枱即系真系香到隔离枱都望我哋食咩!

份量唔算太多~三个人分啱啱好~

芝士!黑松露!肉酱!阔面!全部都配合得天衣无缝!

虽然食嘅过程睇唔到黑松露~但每一啖食嘅时候都可以喺口腔感受到佢嘅香气~

而芝士、肉酱同阔面约有五层~令口感非常丰富~全力推荐呢个黑松露肉酱千层面
黑松露肉酱千层面
BBQ浓酱海鲜pizza ($128)

嚟之前都有大概睇过吓餐牌~都唔见有人upload过pizza menu~店员介绍时表示系7月新出嘅~

有4-5款~仲有half and half拣2款咁~

不过朋友仔一眼就睇中呢个BBQ pizza~

BBQ酱系几浓~但配上大虾同鱿鱼及批底~

咸得嚟都可接受~

大虾、鱿鱼都几爽口弹牙~亦都足料~每啖都会有𩠌!

上面嘅火箭菜都可中和返一点酱嘅浓度~

批边有啲啲㶶~不过亦好香口
BBQ浓酱海鲜pizza
Old land peach ($58)

非常漂亮嘅mocktails~连平时唔会相机食先嘅朋友仔都影埋一份~

虽然menu系写strawberry 同peach~但主要系士多啤梨粒同沙冰~比较少桃味~

不过喜欢士多啤梨味嘅我当然唔介意~成杯都好香~士多啤梨亦唔算酸~

点都要讲不足之处的话系个杯太细~因为沙冰溶得好快要keep住饮先唔会满泻~
Old land peach
脆焗棉花糖榛子朱古力夹心批 ($58)

嚟呢度嘅主要目标系为咗佢!

虽然已经食咗4様嘢~但好在甜品有多一个胃~

见到焗至拱起兼金黄色嘅棉花糖~真系食指大动!

棉花糖下面有nutella同少少香蕉蛋糕~

因为我不太喜欢香蕉蛋糕~觉得有点shock~

不过如果避开啲香蕉蛋糕~棉花糖+nutella系好夹~再加上饼干可减却一点甜腻感~

结果我哋竟然食得哂!!太夸张了

脆焗棉花糖榛子朱古力夹心批
标题嘅《推荐菜式:全部》其实并唔系夸张~

因为我觉得pub嘅印象系只有花生果仁~但佢哋主打啤酒都可提供各种前菜、小食、主菜、甜品而又全部都咁好味~

绝对值得推介给各位爱食好嘢嘅朋友仔
2016-07-15