好耐之前食过一次农米庄,但冇咩印象味道系点样,咁岩经过见到,就入去再试一次。怀旧药膳鸡汤米线 ($58)米线跟既𩠌好丰富,有鸡.冬菇.云耳.杞子.红枣.川芎.虫草花.时菜.豆卜.支竹,每样有2-3旧,基本上唔洗俾钱加𩠌都够食,不过配料就冇咩味。鸡有6旧,部位都几平均,一半脾肉一半胸肉,嫩滑有鸡味,冇雪味,不过肉质就同一般餐厅一样松散冇咬口,应该系饲料鸡。汤底味道唔会死咸,食完唔觉得口渴,如果药膳味浓郁一d 会更好。米线份量好多,细食既朋友可以叫少米。 7分龙虾鸡汤米线 ($98)龙虾鸡汤米线跟既𩠌菜同药膳鸡汤米线大同小异,唯独多左半只龙虾,大约手掌长,肉唔多,本身对呢个价钱既龙虾冇咩期望,但估唔到肉质又几弹牙,有鲜味,比想像中好。汤底系西式龙虾汤混合鸡汤味,味道ok。 7分总体而言:味道:不过不失,难令人有深刻印象,但唔落味精值得欣赏性价比:份量同价钱成正比,抵食!服务:为顾客著想,会建议坐较凉位置环境:坐位舒服,不过枱面有油渍汤汁

怀旧药膳鸡汤米线 ($58)

米线份量好多,细食既朋友可以叫少米。
7分

龙虾鸡汤米线 ($98)

7分

总体而言:

味道:不过不失,难令人有深刻印象,但唔落味精值得欣赏
性价比:份量同价钱成正比,抵食!
服务:为顾客著想,会建议坐较凉位置
环境:坐位舒服,不过枱面有油渍汤汁
2020-07-12