2024-10-08 300 浏览
今日约咗朋友去The One 食越南菜~佢哋有午市精选,价钱大概$7x-9x,喺呢个商场嚟讲真系唔贵坐低见到佢哋有个新出嘅小黄牛肉粉系列,估唔到越南牛肉粉都有得拣匙柄、吊龙、雪花❄️越式汤粉非常吸引,有青柠🍋‍🟩萝卜同埋芽菜,咬落爽口,汤底又唔会太咸越南咖喱牛腩锅(配法包),waitress话原来可以改配饭或者薄饼,我就梗系拣白饭🥰🥰咖喱捞白饭一流,除咗牛腩之外,仲有好多炆到好腍嘅牛筋,加埋煎过嘅薯仔、洋葱以及青椒红椒,女仔一定食唔晒另外叫咗「鸡牛猪串烧」+「串烧鸡中翼」,特别欣赏鸡中翼,表皮煎得非常香脆,加埋秘制酱汁~少少咸少少辣👍猪牛鸡串烧肉质Juicy ,特别钟意食猪~有少少蜜汁嘅味道👅,加埋落咖喱饭好好食食完串烧,饮埋青柠梳打就完美!
今日约咗朋友去The One 食越南菜~

食完串烧,饮埋青柠梳打就完美!