2022-05-25
今晚同朋友去金凤大餐厅食牛扒餐😆😆我们7点9到左餐厅,店员写左飞仔让我们在出面等,等左20分钟可以入得,可见平日夜晚呢间餐厅都好受欢迎。Order完,等左无耐,先上一个罗宋汤同一个忌廉鸡汤 & 牛油餐包,牛油餐包还是温暖的👍🏻👍🏻我们两个牛扒都拣左黑淑汁😋刚上铁板时淋上系出哂烟,一定要用餐纸挡住。今晚点的两个牛扒,一个系T骨牛扒餐、另一个系苏格兰牛扒餐,呢个苏格兰牛扒值得一食,牛肉好嫩、口感超正,无根唔黐牙;而T-骨牛扒就好大块,厚肉,价钱都高于苏格兰牛扒。牛扒6成熟刚刚好,切面中间有红色既肉,好吸引。加上蒜茸令牛扒同黑淑汁好夹,各位朋友仔都可以试下。为左送牛扒既肉,我们叫了一个$8蚊白饭黎share ,份量就刚刚好。👍🏻👍🏻餐饮方面我们就叫了一冷一热的奶茶。金凤大餐厅有好多不同种类的扒可供选择,下次我想试下牛柳餐、因为我听到身边既几枱都叫呢个牛柳餐,应该都系餐厅推介之选。食过今餐,我觉得苏格兰牛扒真心掂👍🏻。
餐饮方面我们就叫了一冷一热的奶茶。
食过今餐,我觉得苏格兰牛扒真心掂👍🏻。