2018-12-23
最近茶饮店都越开越多,黑糖珍珠奶茶都大行其道,尖沙咀店都新开左间叫做Next Battle下站帖,售卖各式各样特色茶饮!店内外聚集左唔少顾客,都几受欢迎啊店舖装修以黑色为主调,感觉型格,亦都衬返佢地主售黑糖产品嘅路线餐牌上嘅选择都几多,分门别类,款式多样化下站帖太极厚醇奶(少糖)系店舖嘅人气Top 3!珍珠好Q弹,带有黑糖的香甜但却一点也不腻,非常出色!太极即系将黑芝麻同花生粉末加喺黑糖珍珠奶上面,店员建议将粉末同黑糖珍奶搅匀后先饮。呢杯与老虎堂同幸福堂相比,除左店员可以帮我少甜,仲多左一份黑芝麻同花生嘅香气,味道出奇地好夹,好好饮啊霸沏满爆鲜果茶(走糖)我叫左走糖所以甜度唔高,饮品嘅甜度源自新鲜水果,感觉好健康!果然系名副其实:满爆鲜果,里面有鲜橙、红苹果、百香果、雪梨等等,茶浓度适中唔会涩口,同各款鲜果好匹配啊,健康又解渴另外值得一提嘅系,店舖好有心思咁set左个圣诞主题的小角落比客人影相打卡,好贴心啊
餐牌上嘅选择都几多,分门别类,款式多样化
下站帖太极厚醇奶(少糖)
霸沏满爆鲜果茶(走糖)