餐厅: 花斑茶社 (樂道)
资讯:

2020-03-01 127 浏览
今日热左好多🔥,明明上星期一只得10度❄,今日就23度☀,所以今日都忍唔住要饮返杯野饮!刚好系尖沙咀,所以就揾返间良心舖头帮衬下。原来呢间舖既用料都唔差,,所有茶叶都来自台中。除左茶叶,黑糖珍珠饮品更系限量供应,以人手炒制台湾同日本黑糖而制成。因为我本身唔太饮得奶,但见到佢黑糖珍珠系列,都忍唔住想试试,唯有试下佢乌龙奶茶🥤!一嚟到,卖相都几吸引✨。味道上,黑糖嘅味道都非常浓厚,而珍珠几烟韧,都几入味!意外地,乌龙茶个味道都几浓厚,有点甘香,好饮过小男的茶好多(虽然都执左🤨),虽然转左做乌龙,估唔到佢做到同黑糖都几夹,岩哂我呢D钟意饮茶既人。Btw呢杯野饮我都觉得偏甜,怕甜既朋友记得要同我一样,落单叫转少糖少冰。我觉得$26一杯野饮算唔错,虽然未系话最常好饮,但就个价钱、味道都唔错!不过我觉得最紧要系支持返D有良心既商户,加上最近疫情,希望大家经过都可以撑下佢地度过下呢个难关!