2019-02-03
早几日跟咗个朋友去食私房菜 一间食川菜为主既餐厅 位置都方便~话明私房菜 枱既数量当然唔会多 只有三张大枱 最岩一围围食饭 全部都好整齐D侍应会好细心禁介绍餐牌比我地 都系以套餐为主 不过餐厅话如果套餐某d嘢食唔太岩食 佢地可以安排其他既嘢食 甚至可以比一个价钱佢地 佢地再安排食物俾我地 都几贴心讲返嘢食先~呢碟系炝炒藕片 唔好睇佢咁少辣椒 但都几辣不过好香 莲藕够爽脆 食到停唔到口好大件嘅珍肝 火喉岩岩好 茶树菇都几好味第一次食呢种四川担担面 同我哋平时食𠮶啲有啲唔同 呢款系有啲似捞面嘅形式而唔系汤面 面底唔太淋 好香最惊喜系呢个绿豆糖水 出面真系未见过 再加上清心丸食完辣嘢食返粒清心丸清下热成餐饭都好满足 首先啲嘢食都好惊喜 有啲外面好少有 员工会主动同你倾下计 问下d嘢食味道 呢啲就系私房菜嘅好处下次屋企一围围食饭都会再试下呢间餐厅 佢话免开瓶费贴切饼费 不错!
讲返嘢食先~
好大件嘅珍肝 火喉岩岩好 茶树菇都几好味