2020-01-06 2956 浏览
之前从来冇写过食评,但今次令我不得不分享,希望大家去食小心D其实我好几年前已经食过呢间,印象中食物味道唔错,所以今次奶奶生日提议黎呢度食下斋菜。当我点餐时,部长就极力sell我叫个2人套餐,但我哋当时系有4大2细佢仲话好抵呀,个炖汤好靓(散叫好似$120),个餐两盅汤,话可以比只碗我地share(讲到感觉好似好大碗咁),佢仲叫我唔洗叫其他食物住,睇吓之后唔够先再加,正常2人套餐点够6个人食??!! 但佢推销手法令到我哋觉得个餐好似好够食咁。点知食物嚟到,个portion细到我哋O唒咀,我谂就算两个人都未必够食我地怀疑个部长想水咗我哋食咗个贵夹唔饱又可以出餐快嘅餐本来食完如果好食,我地可以再order其他,不过大家食完都唔想叫,因为味道极之普通,系个炒饭叫做好啲啲,完全唔值个价最后6百几卖单,但全部人饿住走,返屋企要再食第二餐。 最嬲系卖单时个部长仲要笑住咁问我够唔够食,真系滴晒汗,咁都问得出口!!!!! 只可以话佢既说话技巧十分劲
我地怀疑个部长想水咗我哋食咗个贵夹唔饱又可以出餐快嘅餐
2020-01-05