2022-03-27 334 浏览
寻日行过突然间好想食汉堡包,于是上OpenRice睇吓,发觉原来有七折优惠,OpenRice仲要有code可以减多$10🤗, so正Burger即叫即整,新鲜热辣。七折burger有四款选择,我哋选择左火辣辣汉堡,同埋海陆滋味汉堡,我哋冇跟薯条,但系其实可以加$10就有薯条,加$30就有松露薯条。我哋另外叫咗个calarami $48。七折后burger大概$70,不过我准时嚟到都大概要等15分钟,因为只系得一个厨师, 之后见到有多一个厨师返工。佢哋都几多外卖单,但系佢哋好似有啲混乱。海陆滋味汉堡-入面有牛肉,虾,洋葱圈,牛油果,芝士,以及非常出色嘅柠檬蒜香蛋黄酱,口感充满层次,非常推介呢一个包火辣辣汉堡-入边有牛肉,计时,以及唔同类型嘅墨西哥辣椒及辣酱。首先睇睇卖相,真系一啲都唔吸引,再试一啖,只可以讲系微辣。味道层次唔及海陆滋味汉堡,只属一般般,下次会选择另一个味道。椒盐炸鱿鱼-先睇睇卖相,白晒晒,再试一啖,完全冇落椒盐🤦🏻‍♂️。我自己喺屋企啰盐同黑胡椒,不过佢跟既mayo系好味嘅。叫三样嘢,有一样非常好味,一样普普通通,一样完全唔记得落椒盐,总括嚟讲今餐饭OK啦。
海陆滋味汉堡
火辣辣汉堡
椒盐炸鱿鱼
2022-03-27
15 分钟 (外卖自取)
海陆滋味汉堡