2021-10-04 148 浏览
今日我约咗另一位靓太一齐去lunch,特别拣咗呢间新开嘅infiniti C,佢个装修靓到唔去就对唔住自己啦,佢个style 仲fit 晒我同我个friend呢啲咁高贵嘅气质添。我哋叫咗一个full day breakfast,另加一个cauliflower(椰菜花) & chicken (鸡肉),一杯冻咖啡同埋一杯热cappuccino。侍应姐姐首先递上靓到不得了嘅餐具,仲要用白底蓝花嘅餐巾包住,真系elegant到呢…就算系两杯清水,都系有士多啤梨味,系好fresh嘅水,真系太啱我哋呢啲ladies!𠮶个all day breakfast有个花型嘅牛油果,生熟程度简直系perfect,特别推介嘅系有一块keto(生酮饮食)嘅面包,𠮶块面包好有赵口,好似一块蛋糕咁,我有啲意想不到的质感。至于Cauliflower & chicken,把原本嘅椰菜花系切碎嚟煮,好似炒饭粒一样,但其实系蔬菜,所以真系健康到不得了。不过,我系认识呢种法,早几年喺日本已经好流行,不过香港嘅餐厅就真系好少见到。唔使喺屋企自己慢慢切粒,喺呢度就食到真系方便喇。再讲埋个鸡肉,一共有两嚿小鸡槌,大细啱啱好,肉质够嫩
𠮶个all day breakfast有个花型嘅牛油果,生熟程度简直系perfect,特别推介嘅系有一块keto(生酮饮食)嘅面包,𠮶块面包好有赵口,好似一块蛋糕咁,我有啲意想不到的质感。至于Cauliflower & chicken,把原本嘅椰菜花系切碎嚟煮,好似炒饭粒一样,但其实系蔬菜,所以真系健康到不得了。不过,我系认识呢种法,早几年喺日本已经好流行,不过香港嘅餐厅就真系好少见到。唔使喺屋企自己慢慢切粒,喺呢度就食到真系方便喇。再讲埋个鸡肉,一共有两嚿小鸡槌,大细啱啱好,肉质够嫩,仲要个汁唔太咸,食完之后好满足。
两杯coffee一热一冻,水准唔错,最重要系卖相一流,衬晒咁elegance嘅lunch。
我知好多朋友都系嚟食佢嘅cake,其实咁elegant嘅lunch,每人大$140(连加一),价钱同质量成正比,大家可以试下,我亦都会再嚟食。

2021-10-04