2022-06-12
Happy holiday+父亲节提早今晚要食上海菜!拣左太古城中心嘅花样年华.王家沙网上订左枱 所以去到唔洗等入到餐厅环境舒适,座位阔落前菜叫左精选沪式凉菜拼盘,入面有皮蛋豆腐,醉嘉美鸡,镇江肴肉,蒜蓉青瓜同四喜烤麸,当中醉嘉美鸡十分出色,鸡肉唔肥,够嫩滑,够晒酒香味;镇江肴肉,清凉爽口,夏日必食;四喜烤麸,咸甜适中且够入味食上海菜点少得小笼包,最后两款都叫晒招牌蟹粉小笼包,一笼有5件,热辣辣的小笼包咬落去有鲜甜的汤汁同蟹粉相当滋味苏式鲜肉小笼包,汤汁鲜甜,肉馅鲜美;两者对比蟹粉小笼包更胜一筹温泉蛋赛螃蟹,雪白嘅蛋白炒得十分嫩滑,加埋元瑶柱丝同温泉蛋,层次再升华左京葱爆牛肉,京葱牛肉➕薄饼,食法新颖,犹如食紧片皮鸭的感觉咸肉津白,津白清甜配上薄薄嘅半肥瘦咸腩片,味道👍👍流沙奶皇包,唔知系卖我放耐左少少先食,感觉唔够流沙,但蛋黄味够香浓最后甜品高力豆沙球,表皮松软有蛋香味,豆沙馅唔太甜,整体感觉甜而不腻😋😋满足!满足!满足!
今晚要食上海菜!拣左太古城中心嘅花样年华.王家沙
网上订左枱 所以去到唔洗等
入到餐厅环境舒适,座位阔落
食上海菜点少得小笼包,最后两款都叫晒
京葱爆牛肉,京葱牛肉➕薄饼,食法新颖,犹如食紧片皮鸭的感觉
咸肉津白,津白清甜配上薄薄嘅半肥瘦咸腩片,味道👍👍
满足!满足!满足!