2017-03-12
今日目标系行花展, 所以黎到铜锣湾早几日拣定饲说作为我地既午餐, 当日星期六, 上到去1:50pm都有2,3张大台坐了大班女仔, 睇黎几受欢迎整体气氛唔错, 格仔台颇有文青气息, 而播既歌都好好听中途更加播放近日大热, Beauty and the Beast既主题曲, 惊喜但睇一睇俾我地既餐牌, 只系得散叫, 而无Lunch Menu, 心知不妙睇Openrice既相片, 12pm~4pm系有Lunch Menu, 仲要有包有沙律, 但又无标明只系平日供应, 所以中晒伏Lunch Menu的话平均每人只系$80, 而今次散叫, 再加一, 2人埋单$323, 系无心理准备下, 比预算贵了不少讲番食物, 如果自问食米线嗌惯清汤/十小辣既, 呢个辣椒虾意粉千祈唔好叫因为出奇地辣到喷火, 好多时意粉就算写明辣, 都只系有限度...其实本身味道不错, 虾都爽身, 但建议餐厅可以调整一下辣度, 而家唔系人人食到芝士牛肉汉堡扒杂菌酱汁饭属高质既西式饭, 卖相已经一流, 最岩影相呃like杂菌酱咸中带甜, 而汉堡扒都厚身,大件, 全场抵食之作!水果红茶 夕, 呢杯饮品黎得及时, 材料有菠萝, 苹果,
整体气氛唔错, 格仔台颇有文青气息, 而播既歌都好好听
辣椒虾意粉
杂菌酱咸中带甜, 而汉堡扒都厚身,大件, 全场抵食之作!
芝士牛肉汉堡扒杂菌酱汁饭
感觉系酸酸地, 走清新路线, 正好一解意粉既辣!
水果红茶 夕
只系散叫既价钱离地(租金问题?)
例如同场多人叫既All Day Breakfast加埋一, 居然超过$200
拎住$200, 点解唔选择去同区, 连侍应都系外国人既餐厅, 食正宗All Day Breakfast?
如果晚市无套餐我都明白, 但至少Lunch Menu可以延至星期六日
因为以一人$150食Lunch既价钱系同区有更多选择, 所以下次我就唔会回头了