2015-06-27
今晚,两个口痕友(其实就系我同我老婆大人 ^^b)买完一大堆野番屋企后,本来谂住食会所晚餐,但系因为一直无食过屋苑下面间餐厅就胆粗粗走咗去试菜。点知。。。一入到去,侍应刚带我俩坐下,我地就比一个有啲年纪,型型地既老人家盯上了~! 跟住仲行埋过黎吹水添!倾下倾下,先知佢系餐厅老板~~点菜时,因为我地唔知有乜好食,老板直接问我地budget几多了。。。(边有咁落单架?)。。。一轮口沫横飞后(当然,系老板完全控制全场了。。。):头盘: 蒸扇贝+法式焗田螺+牛尾菠萝串烧+牛尾汤+海鲜汤,外加蒜蓉多士。另上荔枝宾治+蓝苺宾治。以头盘份量来说,咁既数量多了一点。。。不过,食落又唔差㖞!尤其系牛脷串烧,烧得刚刚好!主菜: 烧羊胺+烧猪排。主菜本来十分不错,羊胺烧得刚熟,肉香四溢; 烧猪排虽然较干身,但肉汁依然不错。只系之前头盘实在太多,令我地俩人都食到有啲滞。。。。^^"甜品: 焦糖布丁+苹果批甜品属清甜可口之作,一轮冲刺后缓和肠胃,也不错吧!相可以自己睇下面。。。
主菜: 烧羊胺+烧猪排。
甜品: 焦糖布丁+苹果批
甜品属清甜可口之作,一轮冲刺后缓和肠胃,也不错吧!
相可以自己睇下面。。。
题外话/补充资料:
戏肉在后头:
老板见我俩面生,曾讲过一句依我们开出的budget出菜。本来我地都当讲笑咁听,问题系当真系卖单时,银码照跟老板开出黎既价~~?! :o (将单几钱不便透露,简单讲就系会令人唔好意思既程度。。。)
估计未来我地都系会周不时去食下,不过。。。为咗令佢继续服务大众,长做长赚。。。都系计番正价啦!