2019-07-06
我哋系去过几次旧铺,之后见到佢哋转咗新铺 就急不及待过嚟食。 中式甜品嚟讲天堂鸟比较天然,好多自己打磨嘅坚果糖水, 我本来好钟意食佢哋嘅芝麻糊,合桃糊。另一个好处就系佢哋虽然系甜品舖,佢哋既食物系少甜嘅, 好似我呢啲又想食甜品又唔想太甜嘅人就啱啱好喇。新铺嘅地址更加方便, 铺面更加大但系 一睇menu发觉冇咗以前啲set,d野又加哂价有d失望。 以前钟意食佢嘅糖不甩 但见到呢个价钱而家就唔会再叫。今日要咗佢哋嘅桂花蜜鲜淮山 ,仲有一碗金沙腰果露(糊) 。淮山其实系冇乜味嘅系要交啲桂花蜜嚟调味 , 桂花蜜真系好香 食落去 好有层次 淮山我个人就真系一般般啰。而腰果露呢系我点嘅,我好钟意食坚果磨出嚟嘅甜品。 唔知系处理嘅问题,定系坚果 太多系会咁 ,我食落去觉得有少少酸。 唔系好可以去enjoy个甜品每一啖都系最后有个微酸黎结束。好奇怪坐喺新铺里面 靠墙坐嘅我同朋友仔 只脚好痕, 坐比较出点其他嘢食嘅朋友仔佢哋就完全冇事。 好似有好多嘢咬咁?!同埋铺头多咗卖佢哋风水嘅摆设,我觉得甜品铺张枱放返甜品介绍会开心啲。 咁当然舖头系人哋嘅摆咩上枱做宣传,又真系按个店主嘅心意我尊重嘅。结论系, 试完
以前钟意食佢嘅糖不甩 但见到呢个价钱而家就唔会再叫。
桂花蜜鲜淮山
金沙腰果糊
结论系, 试完新铺我谂我唔会再系佢嘅fans。甜品我谂附近有更加好嘅choices而且价钱仲更加相宜,而且亦都系少甜