2016-06-16
星期6的食饭时间,太古差唔多间间餐厅都要等位~友人提议食simplylife,由于我未食过~所以立即和议!太多人的关系, 我地都等左几耐~系门口有餐牌俾客人可以系等位的时间,谂下食咩~除左有餐牌睇下,打发下时间,门口仲有D位俾等位的客人住下~由本身唔饿,等到都开始饿~四周的环境都好好~仲可以见到厨师们默默工作~lol~一坐低,店员就放低左面包俾我地喇~个法包唔系脆的~好难咬~牛油唔算突特别香~如果系蒜蓉味牛油就好喇~友人+左$要饮品同汤~磨茹汤好好饮~饮到浓浓的茹味~将个好难咬的面包点落个汤到,面包即时+分~友人叫左~车打芝士烟肉牛肉汉堡~佢表示就好普通的芝士牛肉汉堡包,唔太特别~我叫左~安格斯肉眼扒~一黎系牛扒上面的牛油好快就溶左~但个牛油都系无味的~lol薯条好食脆卜卜的~牛肉叫左成熟,切开见到粉红色~一咬落去~好淋好juicy~除左牛味~仲食到炭烧过的味道~另一友人叫左松露忌廉杂菌手制阔条面~就咁睇份量唔算好多~因为我无试的关系分享唔到好无食~但见到友人食到汁都唔放过~应该唔差既~lol
除左有餐牌睇下,打发下时间,门口仲有D位俾等位的客人住下~
由本身唔饿,等到都开始饿~ 四周的环境都好好~仲可以见到 厨师们默默工作~lol~ 一坐低,店员就放低左面包俾我地喇~
个法包唔系脆的~好难咬~牛油唔算突特别香~如果系蒜蓉味牛油就好喇~ 友人+左$要饮品同汤~
磨茹汤好好饮~饮到浓浓的茹味~
将个好难咬的面包点落个汤到,面包即时+分~ 友人叫左~车打芝士烟肉牛肉汉堡~
佢表示就好普通的芝士牛肉汉堡包,唔太特别~ 我叫左~安格斯肉眼扒~
一黎系牛扒上面的牛油好快就溶左~但个牛油都系无味的~lol
薯条好食脆卜卜的~ 牛肉叫左成熟,切开见到粉红色~
一咬落去~好淋好juicy~除左牛味~仲食到炭烧过的味道~ 另一友人叫左松露忌廉杂菌手制阔条面~
应该唔差既~lol