2013-05-24 198 浏览
搬左去4/F后间隔唔同左,一边系店铺一边系电梯底,waitress送菜到外面座位都要经过等位的客人,有d奇怪。晚上7点几去到拎筹,要第四十几个二人筹(A飞),足足等左个半钟有多,饿到9点先入得 一心想去砌沙律,好彩临入座个waitress即刻俾左只碟我叫我快d夹左先,因为沙律吧9点就收档。其实预左要等位,但因为见到有二人位冇人坐(超过5分钟),可能编排座位有问题,导致轮候时间拖长左...希望迟d有改善!沙律吧:粟米够甜;生菜同豆都好新鲜;蜜桃同菠萝虽然系罐头货但都系新鲜,唔似摆左好耐;薯仔沙律反而冇铜锣湾o个间咁好味,可能系沙律吧同厨房出既分别(铜锣湾店冇自助沙律吧);车里茄好新鲜又大粒;长通粉都几好味,不过已经俾人夹得8899;有沙律酱同千岛酱拣(个人喜爱两沟)三文鱼菠菜意粉(白汁): 三文鱼肉好味,不过菠菜反而得几条好似吝啬左d!睇落去好杰身,但其实个sauce冇乜味,如果忌廉味再浓d会更好!杂扒配蒜蓉包: 吉列虾唔错,有鲜虾味;猪扒唔"un",个酱汁几好味;鸡肉太油;最失望系薯角,劲大阵油味,未食过咁难食的薯角蒜蓉包唔够蒜蓉所以唔够香,同埋见到隔离台o个碟焗得少少焦好似脆d好味d

沙律吧:
粟米够甜;生菜同豆都好新鲜;
蜜桃同菠萝虽然系罐头货但都系新鲜,唔似摆左好耐;
车里茄好新鲜又大粒;
长通粉都几好味,不过已经俾人夹得8899;
有沙律酱同千岛酱拣(个人喜爱两沟

三文鱼菠菜意粉(白汁):

杂扒配蒜蓉包:
吉列虾唔错,有鲜虾味;
猪扒唔"un",个酱汁几好味;
鸡肉太油;
最失望系薯角,劲大阵油味,未食过咁难食的薯角

蒜蓉包唔够蒜蓉所以唔够香,同埋见到隔离台o个碟焗得少少焦好似脆d好味d,即系每次的水准都唔一样。

冻柠茶同鲜橙汁都冇乜特别,因为太饱所以冇+$8食是日甜品

整体食物OK,但明显质素比铜锣湾分店逊色,同埋等位实在太耐,有待改善!
2013-05-23