2023-03-29
一早十几日前已经约定今晚去一幻系佢331搬铺前试下佢虾汤拉面兼且第2碗半价。平日差唔多9点度仲要大道东真系冇咩人,得2个客食紧,所以唔使等轻松任坐。4人坐位其实唔多,多数都平排位,想倾住计食都真系睇运数,唔知佢迟啲搬去世贸商场铺会唔会唔同,多番啲对坐既位。枱上有水有杯提供,筷子纸巾都齐全。侍应都有时间介绍下我地点样点菜同推介啲套餐。我地3个人所以叫左3个有饮品同小食既套餐,3个都虾汤面,另外叫一个叉烧拌面。3样小食要左薯仔沙律,木耳同埋笋,3样都好食,而且冇辣味岩晒我呢啲唔食辣既人。薯仔沙律上面有啲粉红色既卜卜脆既粒粒但好夹好食,学啲韩国饮食节目咁讲,有食感唔会纯沙律糊系个口咁。木耳同笋咸淡都岩岩好,作为醒胃小食真系值得推介。我试左盐味全虾汤幼面。汤味都够晒浓,虾味够突出,而且其他特殊味道。证明呢煲汤既虾都够新鲜。面条爽口又弹牙,150G份量亦都几多,我呢啲重量级既人都觉得食极都好似仲有咁,当然仲有个叉烧拌面,粒垃叉烧够晒咸味入味,一定要配住面食咁就岩岩好,否则单食一粒有些人可能会觉得偏咸啊。最后个支要成个套餐加35蚊既静冈柑橘梳打真系好饮(可乐+15),觉得呢个35蚊呢支梳打值回票价
木耳同笋咸淡都岩岩好,作为醒胃小食真系值得推介。
最后个支要成个套餐加35蚊既静冈柑橘梳打真系好饮(可乐+15),觉得呢个35蚊呢支梳打值回票价。唔会太甜,而且柑橘味好香,你慢慢饮完一啖都会好想一放低又要拎番起佢再饮。
最后一样就系今晚食好彩系唔需要饮大量既水,饮支果汁足够清除你觉得口渴既,因为惊万一个汤底唔靓就要系咁饮水,发现自己成晚食住碗汤面同拌面都只系饮过一次水,因为食汤面后中途食第一口拌面个阵想过左汤面既味试个拌面,之后食完晒先至饮支果汁梳打。
希望佢搬去世贸后都保持水准。