听闻避风塘海鲜已经失佐踪好几年,但有个朋友话开番于是一行7人相约去试下,还掂又未试过包架艇系避风塘到食野。朋友Y早一日book订船及order 6人餐,到那晚我揸车去都好方便,在海旁午炮条路可以泊车,行唔够十步已经到佐上艇仔的码头。人到齐即上艇仔去避风塘海中心到等开餐...原本6人餐包括避风塘抄蟹2只、白灼基围虾、果皮蒸泥蜢、秘掣青口、避风塘鸡中翼 、烧饿脾河、白灼粉肠、猪利、猪什粥、艇仔粥、韭菜花、豉油王炒面。食晒上面所有野, 真系饱到上喉咙顶! !叫左劲多野食, 真系抵到晕左系度... 连埋汽水啤酒包埋只艇,一人都系二旧有找,超值,若果系三五知己又真系不错的选择,有海景又够静又够私稳、价钱又ok
上船接待处
人到齐即上艇仔去避风塘海中心到等开餐...
我地只6号艇
7:30pm 去到巳经有7,8架艇食紧野
肉蟹够大只, 但都有d 膏食, 仲feel 到有肉汁唔会太干, 入口鲜甜唔太辣. Good
够洒新鲜, 只只都好生猛,又大碟,仲够7条友分
估佢唔到咁好味㖞~ 送饭真系一流,
原只上,够洒风味 值得一试
一睇就知够肥美、d汁又好味,平时我都唔太like青口,但今次我都食佐几只

2011-06-24
上船接待处