我同我老公都好钟意食海鲜,同事介绍我哋去元朗嘅公车泰国餐厅食,同事话佢哋嘅海鲜好好食,仲好有泰国风味,钟意食海鲜同泰国菜嘅我哋就决定今日下午去试吓。餐厅入面嘅装潢好有泰国风格,好似自己身处泰国食午餐,餐厅入面香味四溢,激起咗我哋嘅食欲。我哋分别叫咗三种唔同嘅海鲜,每种海鲜都非常好食,推荐俾大家。🩷泰式生虾虾仲保持住冰冻嘅状态,非常新鲜。配埋佢哋餐厅嘅特制酱料,非常开胃,味道口感都更上一层楼。酸辣嘅酱汁同鲜嫩嘅虾肉,十分满意。🩷泰式盐烧乌头鱼成条乌头鱼香味扑鼻,外皮酥脆,鱼肉鲜嫩多汁,仲有少少焦香味,配料令成条乌头鱼嘅味道更加丰富,酸甜可口仲带有咸味,非常好食。🩷蒜爆鲜海虾好有泰国风味嘅一道菜,海虾嘅口感非常嫩滑,好有嚼劲,食落去仲散发住浓郁嘅蒜味,辣味十足,但又唔会太辣,真系好好味。

🩷泰式生虾

🩷泰式盐烧乌头鱼