今日同老婆去荔枝角 D2 Place 行街,行到肚饿就见到呢间日本料理,就入去试下啦~三文鱼牛油果沙律,佢个造型真系不得了,一上枱我老婆即刻"哗"咗一声。先试食上面脆脆嘅面条,再试下面爽脆嘅柚子醋生菜,嘅味道好开胃。主角三文鱼份量都唔少,亦都好鲜味,牛油果非常绵滑,两样配埋 washabi 豉油真系好满足~海胆松叶蟹肉丼,蟹肉非常鲜甜,海胆甜得嚟好甘,味道充斥住整个口腔,超好味!再加上爽脆嘅青瓜,脆卜卜嘅蟹子配埋寿司醋饭,真系一流!浦烧厚鳗鱼,厚厚嘅鳗鱼配上烧汁,鳗鱼有少少爽口,虽然我个人比较钟意食"林"嘅鳗鱼,但系呢个我都觉得好好味,每一口都充斥住鳗鱼的香味,正~一口和牛(盐烧),松化嘅牛肉,加上浓浓牛肉味,好味!日本芝士蛋糕,非常浓厚嘅芝士味,上层好似烧过,有一层薄薄嘅脆皮,呢个绝对系老婆嘅最爱~巨峰乳酸梳打,呢个一向系我哋嘅最爱,巨峰加乳酸梳打嘅味道真系令人难以抗拒!提子味波子汽水,日本汽水果然系唔同啲,提子味好香浓,超好饮~下次要再试埋佢其他嘅丼饭,食到咁饱真系要散完步先返屋企。

一口和牛(盐烧),松化嘅牛肉,加上浓浓牛肉味,好味!

下次要再试埋佢其他嘅丼饭,食到咁饱真系要散完步先返屋企。