同摰爱F去行街, 行到嚟油麻地, 又咁啱到下午茶时段, 好啦又去饮茶Lu其实呢间酒楼都经过过好多次, 不过一直都无谂过去试, 但今次见到下午茶大中小点都系$9.8, 所以就去入试试啦~入到门口0既左手边, 会见到旋转0既木楼梯, 好怀旧呀坐低后, 好快伙计就问我哋饮乜茶, 又好快就冲到过嚟, GOOD~好睇吓有乜好食先~ 虾饺 - 好味, 啲虾都算爽~ 烧买 - 好好味, 虾好大粒, 啲猪肉唔干, 好正 豆苗饺 - 我就觉得湿咗啲, 但摰爱F话太干会鞋唔好食 咖哩鲜鱿 - OK啦, 因为我觉得啲鱿鱼有啲'un'~ 鲜虾炸腐皮卷 - 好松脆, 件件都有虾, 好味~ 蚝油鲜竹卷 - 好入味, 里面包好多猪肉0架, 都好味~ 小笼包 - 好得意, 揾啲蛋挞仔银兜装住! 虽然啲皮唔系好薄, 但里面啲汤汁好甜, 好味~ 叉烧河 - 啲叉烧系半肥偏瘦(啱我), 唔太干够软淋, 正啲河都几滑, 又唔会快淋, 汤够热, 好味~ 猪膶肠粉 - 肠粉好滑呀 不过啲猪膶少咗啲同好细粒偷偷地听啲上年纪0既伙计同啲客倾计, 话日日都有酒席0架, 0个日又真系见啲伙计好忙咁set枱, 唔通正系咁掂不过呢间酒楼真系

大中小点都系$9.8, 所以就去入试试啦~

入到门口0既左手边, 会见到旋转0既木楼梯, 好怀旧呀

好睇吓有乜好食先~

虾饺 - 好味, 啲虾都算爽~
烧买 - 好好味, 虾好大粒, 啲猪肉唔干, 好正

豆苗饺 - 我就觉得湿咗啲, 但摰爱F话太干会鞋唔好食

咖哩鲜鱿 - OK啦, 因为我觉得啲鱿鱼有啲'un'~
鲜虾炸腐皮卷 - 好松脆, 件件都有虾, 好味~
蚝油鲜竹卷 - 好入味, 里面包好多猪肉0架, 都好味~
叉烧河 - 啲叉烧系半肥偏瘦(啱我
), 唔太干够软淋, 正

啲河都几滑, 又唔会快淋, 汤够热, 好味~
猪膶肠粉 - 肠粉好滑呀
不过啲猪膶少咗啲同好细粒

好忙咁set枱, 唔通正系咁掂

不过呢间酒楼真系比到我细个时饮茶0既感觉同味道, 好warm呀
  • 烧买