2014-12-29
星期六长周放半昼唔知食咩好,今朝早餐先食左个劲 heavy 肠蛋沙嗲牛出前一丁乍,lunch 食个面算。又费事落大埔食,食完又要再搭车返屋企,上水食啦。珍苑又执左,上 open rice 睇吓有咩好野食,见食评唔错,先试街市林德记啦。想试鱼蛋点知卖晒,四眼姐姐一再强调有大细碗之分,我最初谂住食细碗再加个净𩠌架,既然无鱼蛋,咁食大碗啰。姐姐婶婶婆婆都热情有礼地招待,赞。牛腩伊面大走葱再加腩汁,多谢 HKD33 蚊,合理价钱。饮啖汤先,香浓柱喉牛腩味,清甜非常,同琴晚学记坚系天堂与地狱!试埋自家秘制辣椒油先,系红色有辣椒肉𠮶种,大大啖送入口!矣?好特别,辣中带酸甜味道,好开胃!又黎狂捞辣椒油加爽弹伊面,正!