2011-12-04 189 浏览
平时pass-by 多, 今次终于一试Tea time 2:30pm 开始, 黎到都要排下队先有位踏入12月, landmark已经怖满了圣诞装置等紧既时候倾下计、睇下圣诞装置时间好快过谂住可以试多d 野, 点了个high tea set有3层, 分别有中式点心、咸点同甜品最顶层系中式点心豪气的鲍鱼烧卖, 鲍鱼爽口弹牙、肉质嫩、仲有两条应该系鱼翅既东东, 唔知真定假呢?! 不过唔知系咪挂住影相, 冻晒lower 左成个quality仲有虾酿春卷, 脆卜卜晶莹剔透既奶黄水晶包, 粉太厚、馅太粗糙, 而且冻晒结到一pat 野咁第二层有咸点, 除左三文鱼白方包片同越式粉卷有两件, 其他只有一件而已三文鱼白方包片细细旧好的式, 三文鱼新鲜大片的卷成花形越式粉卷入面系爽口既萝卜丝, 太酸了无咩新意既两款小食均用左吞拿鱼做主角, 先有白方包卷; 再有蕃茄「盛载」仲有一个系鲜虾芒果挞, 唔甜既最低一层就系甜品了, 好多款式第一时间食我最有期望既至爱英式松饼很体贴的offer 两种味道既jam 同埋cream可惜几体贴都敌不过欠佳既味道, 大失所望, 劲松散又立口失望过就不再有希望了… 继续食埋剩下既
平时pass-by 多, 今次终于一试
踏入12月, landmark已经怖满了圣诞装置
等紧既时候倾下计、睇下圣诞装置时间好快过

谂住可以试多d 野, 点了个high tea set
high tea set
有3层, 分别有中式点心、咸点同甜品
鲍鱼烧卖 ︳虾酿春卷 ︳奶黄水晶包
最顶层系中式点心
豪气的鲍鱼烧卖
仲有虾酿春卷, 脆卜卜
三文鱼白方包片 ︳越式粉卷 ︳鲜虾芒果挞 ︳吞拿鱼卷
三文鱼白方包片细细旧好的式, 三文鱼新鲜大片的卷成花形
越式粉卷入面系爽口既萝卜丝, 太酸了
仲有一个系鲜虾芒果挞, 唔甜既
甜品
最低一层就系甜品了, 好多款式
第一时间食我最有期望既至爱英式松饼
很体贴的offer 两种味道既jam 同埋cream
jam ︳cream
可惜几体贴都敌不过欠佳既味道, 大失所望, 劲松散又立口
失望过就不再有希望了… 继续食埋剩下既士多啤梨挞、cheesecake、tiramisu 同埋一个应该系eldaflower 做既Mousse cake
其他甜品都系好普通, 无咩特别
随set 仲有咖啡或茶
咖啡
食完成个set 只觉得有d 揾笨, 完全食唔出水准
呢度睇黎只sell 名气而已
lemon tart
之后朋友仔多叫了一客lemon tart
反而呢个dessert 比high tea set 既来得好味多了!!
松脆饼底配以甜酸适中既lemon 馅实在好rich 好有口感
为是日既high tea 划上完美句点

食后感:小妹recommend 下午茶糕点+咖啡或茶都唔suggest 试 high tea set~
豪气的鲍鱼烧卖
lemon tart