2015-01-01 573 浏览
今日去食晏,一家人两大两细, 见到间新野, 就去试下, 间间食市都要等, 呢间就无乜人又即可入座, 心念可能新野无人知, 比个机会大家啦, 叫个煎饺子, 炭烧鳗鱼饭, 鸡肉白汤拉面和三文鱼籽饭, 食物上枱奇快, 当佢地手快脚快吧.炭烧鳗鱼饭的饭是一嚿嚿,不是日式珍珠米, 鳗鱼厚但韧,好清淡.鸡肉白汤拉面d面就似天使面,完全不是日式拉面, 鸡肉比想像多但无乜味.三文鱼籽饭就真系火都黎埋,话明三文鱼籽,但一粒三文鱼籽都无,变晒蟹籽,问服务员,佢够胆话三文鱼籽同沙律酱混埋一齐,上面的是蟹籽,这个就同menu一样的三文鱼籽饭…我都试过搜索有无一粒三文鱼籽,可惜揾唔到.我都未见过三文鱼籽会混酱混到无人见到真身既食法,我真系见识少.唯一正常d就系煎饺子.一句讲晒,价钱虽未一流,但食材一定下九流同呃人.大家唔信就试吓啦.

唯一正常d就系煎饺子.

一句讲晒,价钱虽未一流,但食材一定下九流同呃人.

大家唔信就试吓啦.
2015-01-01