2021-09-23
Headed by Michelin star chef, this restaurant & lounge serves creative fusion Chiuchow cuisine, where you can enjoy happy hour & wine o'clock at the same place; check them out Whisky Goose HepatitisSignature Marinated 5 Combo, choose from:Goose MeatMarinated ChickenPig's Tongue Marinated Pig's Trotter Goose Gizzard Pig's Ear嚟铜锣湾耀华街除咗去bar饮酒消遣仲有乜搞作?上次朋友们同我食生日饭,嚟咗呢间由米芝莲厨师主理、潮州菜crossover酒吧嘅高档餐厅食下嘢饮酒庆祝,菜式几有新意㖞,白卤水打冷拼盘味道都唔错。当晚又威士忌又白酒,好彩无醉啫威士忌酒香鹅肝攞定电话预备拍片未先!这道菜上枱时餐厅职员会用枪将荔枝味烟熏打入Whisky杯上的气泡内,当笃爆个弹弹下嘅波时白
Whisky Goose Hepatitis
Goose Meat
Marinated Chicken
Pig's Tongue
Marinated Pig's Trotter
Goose Gizzard
Pig's Ear
威士忌酒香鹅肝
攞定电话预备拍片未先!这道菜上枱时餐厅职员会用枪将荔枝味烟熏打入Whisky杯上的气泡内,当笃爆个弹弹下嘅波时白烟就冒出,你会闻到一阵荔枝烟熏香,再嗅一下杯Whisky然后倒佢落啲鹅肝上面就食得,好好玩!厚切鹅肝口感软腍油润,同酒味浓烈的Whisky好夹
精选卤水5拼
当中有鹅肉、卤水鸡、猪脷、元蹄、鹅肾和猪耳、可拣5款,喺酒吧打冷嘅感觉好得意。鹅和鸡片真系啖啖肉几好食,垫底的豆腐我最钟意食