2019-06-09
一行6人去食泰国野 环境真系唔错 好靓 但灯光较暗 影相失色了《珍珠蚝蛋饼》大大块蚝饼 大过手掌🖐🏻 分完6份后 都仲够品尝 蚝仔鲜甜 无腥味《龙虾汁意大利饭》黏黏笠笠的意大利饭 很满意此口感 4只大大虾碌 爽口 挺有口感 可惜 饭只有拳头👊🏻咁大 每人只分到少少 但味道正《脆炸德国咸猪手》啖啖肉 味道香口 😋 但皮较硬 有点难切 但整体都好味《野菌巴马火腿黑松露薄饼》啱啱好 已经分左6份 配料及酱令到批萨酸酸甜甜 巴马火腿薄薄的 易扯开 饼底系饼干类 难而切开 但咬落又唔觉特别硬 亦较有口感《虎虾蛋炒饭》个个炒蛋 虽然好食 但感觉不搭😂 虾肉上充满调味料 味道较咸 而饭是辣的 对比下 这道菜较失色唔够饱 再嗌多个食《蛋包泰式炒金边粉伴大虎虾》薄薄的蛋包 正好多 金边粉已经炒得好入味 香口 食唔停食埋真系够饱 但仲有甜品🤪《芒果蝶豆花糯米饭》卖相不错 惜逢友人生日 所以带左蜡烛黎庆祝 (如果带蛋糕切要收$150切饼费 成日都觉得好唔抵)当甜品食埋 最惊呢啲椰汁糯米饭会有种好假 令人反胃既味道 好彩 呢间无俾我呢种感觉 相反好好味 几饱都要食晒佢😆最后呢餐生日饭 大家都饱住走 又好食 $
最后呢餐生日饭 大家都饱住走 又好食 $220/位(每人饮左杯饮料 但无影相😛下次介绍返)会再黎食😋