2023-07-27
🇲🇦 🇲🇦 🇲🇦小店系摩洛哥风打卡cafe,有户外同室内两个用餐区,无论装修定装饰都落足功夫地区既特色咖啡店人手有限,要耐心等候出餐,平日lunchtime想食就记住预先book位Main Menu lunch会包一大杯热既Americano,相当抵食意大利黑松露杂菌忌廉扁意粉($88)好多菇好足料,一碟好大份,而且意粉好挂汁,忌廉好香好浓,酱汁都好有芝士味,好饱好满足👍🏻👍🏻👍🏻丹麦猪肉丸荷兰串茄意式杂菜蕃茄酱扁意粉 ($98)肉丸数量好足,摆盘都好有心机,一串串蕃茄比起普通车厘茄更鲜甜,意粉同样地挂汁,啖啖都充满住蕃茄味,个人觉得茄汁略为偏甜,口味带酸既话会更清新苹果金宝蛋糕配云尼拿雪糕($58)比想像中大份,暖暖既apple crumble带少少湿润感,拼埋雪糕好满足👍🏻👍🏻👍🏻香蕉朱古力窝夫配朱古力雪糕($88)窝夫外脆内软,唔会好硬,用刀切下会有声,朱古力酱味道浓郁微甘,配上不太甜的朱古力雪糕,甜度刚好,配窝夫或香蕉食,各有美味梳夫里配云尼拿雪糕($58)一切开梳乎里,即飘出蛋香,引人食欲梳乎里洒上糖霜,咬落有沙沙声,更衬出绵滑口感,配上轻盈既忌廉同冰凉云呢拿雪糕,冷热甜香滑
意大利黑松露杂菌忌廉扁意粉($88)
丹麦猪肉丸荷兰串茄意式杂菜蕃茄酱扁意粉 ($98)
苹果金宝蛋糕配云尼拿雪糕($58)
香蕉朱古力窝夫配朱古力雪糕($88)
梳夫里配云尼拿雪糕($58)
一切开梳乎里,即飘出蛋香,引人食欲
梳乎里洒上糖霜,咬落有沙沙声,更衬出绵滑口感,配上轻盈既忌廉同冰凉云呢拿雪糕,冷热甜香滑在口中融和,好好味👍🏻👍🏻👍🏻