2016-07-30
好耐冇饮中茶,好挂住D点心,所以就近近地去观塘食个吉吉点!传统中式点心配上新颖的西式茶,真系好岩年青人!哈哈!超级推荐!蜂蜜菊花露(冻)甜甜的蜂蜜配埋淡淡的鲜菊花,饮落非常清新!大大杯好抵饮!又可以解一解油腻感!足料养生老火汤真系落足料,饮落好浓郁!比妈妈煲的好饮!哈哈!手工布拉肠粉近排一屋老友记好hit,欧阳震华成日拉肠粉,拉到好想食!所以即刻点!好有惊喜!比街外的肠粉更滑,更浓米香!加少少鼓油就令到我食吾停!完全吾洗加麻酱甜酱!超好食呀!!!!蒜香蒸排骨好滑的排骨,蒸煮得岩岩好!配埋淡淡蒜香,惹味非常!吾好见佢咁大粒辣椒,其实一D都吾辣,用黎吊味架咋!好味道!香煎萝卜糕师傅手势超好,煎到金黄色,外皮香口脆身,内里又用料十足!仲要好细心咁切到细细旧,容易食!哈哈!吾经吾觉会食哂成碟!
甜甜的蜂蜜配埋淡淡的鲜菊花,饮落非常清新!大大杯好抵饮!又可以解一解油腻感! 足料养生老火汤
真系落足料,饮落好浓郁!比妈妈煲的好饮!哈哈! 手工布拉肠粉
近排一屋老友记好hit,欧阳震华成日拉肠粉,拉到好想食!所以即刻点!好有惊喜!比街外的肠粉更滑,更浓米香!加少少鼓油就令到我食吾停!完全吾洗加麻酱甜酱!超好食呀!!!! 蒜香蒸排骨
好滑的排骨,蒸煮得岩岩好!配埋淡淡蒜香,惹味非常!吾好见佢咁大粒辣椒,其实一D都吾辣,用黎吊味架咋!好味道! 香煎萝卜糕