2021-06-18 146 浏览
朋友生日话想食中菜,专登揾咗呢间同佢食餐好嘅!喺铜锣湾fashion walk呢条街本身已经食肆林立,条街好有气氛,餐厅内里装潢都好有质素,食个生日饭绝对唔失礼。虫草花炒翡翠苗先来食个菜先,翡翠苗青嫩配埋虫草花感觉好滋补,味道适中唔会太咸,二人份量刚刚好京沪酥香烤鸭作为呢度嘅招牌菜绝对冇令人失望,外皮香脆,油份肥肉都刚刚好唔会太油腻,肉质嫩滑,必食!脆皮三支骨睇个名初头以为骨头多,点知原来牛肉份量十足!如果4个人食都够食,呢道菜味道偏向浓味少少,所以夹埋其他清淡啲嘅𩠌一齐食都好唔错招牌小笼包果然系招牌菜!小笼包入面好多汁,汤汁清甜唔会太浓味,食完头先比较油腻嘅菜式,再食小笼包中和番,感觉好舒服!亦做到皮薄馅靓👍🏻 十分推荐!擂沙汤圆呢个甜品食上海菜通常都会食,热辣辣唔太甜,烟烟韧韧好好味😋呢度其中一个特色系有啲好fusion及特色嘅酒精饮品,由调酒师即场炮制,我哋当然有试吓啦。花语呢杯酒一听个名就觉得好饮,外观好适合打卡,饮落都冇令人失望,荔枝、柠檬、菠萝令杯酒觉得好清新又唔系好甜,仲有少少玫瑰花香,好啱女仔饮。京沪时代呢杯酒相当有特色,相信唔系好多地方可以饮到,威士忌配上烧过嘅鸭皮,

虫草花炒翡翠苗

京沪酥香烤鸭

脆皮三支骨

招牌小笼包

擂沙汤圆
呢个甜品食上海菜通常都会食,热辣辣唔太甜,烟烟韧韧好好味😋

花语

京沪时代
呢杯酒相当有特色,相信唔系好多地方可以饮到,威士忌配上烧过嘅鸭皮,估唔到味道咁夹,而且仲有鸭皮嘅香味,带出咗威士忌嘅味道,值得一试
  • 京沪酥香烤鸭