2019-04-15 175 浏览
今晚夜左收工唔算太肚饿,同老公讲我想食下串烧饮下啤酒,上网一睇见到共度一宵咁多人推介就即刻揸架车嚟咗呢度食下野啦!嚟到发现佢都几有风味㖞,有少少大排档嘅感觉,唔知大家觉唔觉得而家少咗好多呢啲风味餐厅呢?事不宜迟梗系嗱嗱临叫𩠌啦!首先登场嘅系炸芝士虾丸,上碟𠮶阵见到佢标晒烟都知危险㗎啦,一咬落去真系有pat芝士跌咗出嚟!好好食㖞,炸粉炸得啱啱好,入边仲有半熔状态嘅芝士,竟然令我谂起细个喺九龙城金宝泰国菜馆食个粒炸虾丸!!!当然呢度价钱就抵好多啦!多春鱼,条条都肥嘟嘟!原只烧鸡翼亦都好多汁,之前见到有人话鸡翼唔系好入味,唔知老板系咪改良咗呢,其实好够味㖞,出边仲要脆皮添!烧牛舌,牛舌系厚切嘅,不过好入味之余仲好弹牙!好出色,我自己认为系其中一味必要嘅菜式!另外中间嘅鸡皮都好值得推介,$19有两串仲有泰国嘅感觉!令我最右手边嘅五花腩亦都好好食,佢嘅感觉就好似你食韩烧个块五花腩切咗出嚟做串烧咁!黄花鱼,必叫!老板同我地讲今日啲鱼好新鲜叫我地试吓,上碟嘅时候发现原条上已经心知冇嗌错!条鱼真系好新鲜,同老细倾下倾下佢同我地讲原来佢系今朝早喺隔离街市自己买嘅,仲游紧水㗎,我谂开系街市附近就系有呢度好

黄花鱼,必叫!老板同我地讲今日啲鱼好新鲜叫我地试吓,上碟嘅时候发现原条上已经心知冇嗌错!条鱼真系好新鲜,同老细倾下倾下佢同我地讲原来佢系今朝早喺隔离街市自己买嘅,仲游紧水㗎,我谂开系街市附近就系有呢度好啦,可以揾到最新鲜嘅食材!食客们有福了

番薯仔好好味,佢系直情烧到成粒都软绵绵,咬落去好粉好烂咁兼且劲甜!而我最爱嘅鸡泡鱼干当然都唔会令人失望啦

蒜蓉烧生蚝,呢咪又系老板推荐嘅!但系佢一开始推荐嘅竟然唔系只生蚝而系上面嘅炸蒜蓉?我期待左一阵,究竟点解佢会将个重点放喺蒜蓉上面呢?到到上碟我就知道原因系咩啦,我自己就好钟意食蒜嘅,而一食落去你就发现,上面嘅唔系生蒜而系烧过炸过嘅蒜蓉,入口有啲creamy好好味
其实老板知道我钟意食蒜蓉仲推介我叫蒜蓉烧茄子,不过好可惜我自己唔识茄子,如果唔系相信应该都系好好味嘅!生蚝亦都好新鲜,唔系平时普通𠮶啲冰鲜筒蚝!

呢间野又列入左我近期食过嘅大爱啦!最抵赞嘅系你会发现佢每一味菜到用咗心思去研究点样先煮得好味!就好似好简单无人留意到嘅蒜蓉佢都会落足心机研究点先最好食!有心嘅餐厅而家真系好难得,要继续努力!香港小店是需要支持的!!!