2020-06-16 447 浏览
“让我 欢送十八 整个十八 写进日记簿 即使以后很平凡 这一节亦美好”最近因为人生大事所以密密地约唔同嘅朋友食饭,而今晚就约咗个旧生系中环,谂住一路饮住酒,一路倾心事,顺便可以重温以前一齐发生过嘅事既然系想饮酒又想倾计,咁当然系揾一个舒适又安静嘅地方啦,于是就揾左呢一间楼上嘅酒吧餐厅网上面见到餐牌主打系burger,而且仲有加$98任食小食,感觉都好似几抵咁,所以就每人拣咗一款burger再任加小食我叫既呢一款系old-fashion combo,有齐burger、爆谷同cocktail,份量啱啱好够一个人食,不过略嫌爆谷唔够脆,配上七味粉都唔系太夹。至于个burger系几好食嘅,牛肉都充满肉汁,而且面包都几松软至于杯酒我就觉得一般,好似冇乜特别,伏特加嘅味道比较重,最重要系份量明显地唔够至于任食小食嘅部份,一开始系所有小食都会黎一次先,炸物都唔算太过油腻,不过其他串烧都系一般般,唔系太过突出,亦都令人唔想encore最后埋单两个人一共$1300,感觉真系唔多抵,虽然系叫咗三个清酒,不过都算系度过咗一个愉快嘅夜晚
“让我 欢送十八 整个十八 写进日记簿
即使以后很平凡 这一节亦美好”

2020-06-15