2021-06-03
第一次食尼泊尔菜,一入店内我就震惊了,点解咁黑😨皆因我夜间视力唔太良好,menu都系向装饰小灯借光先睇到🤣最重要系⚠️我离开左餐厅睇番d相先发现大部分都因为唔够光线而蒙查查🥺大家勉强睇啦😭🔆Streamed momo $88尼泊尔的momo饺子,可以拣煎/蒸,馅料可以拣猪/鸡/芝士。我地拣左蒸同猪肉,食落好似小笼包😂但系干水无汁版🙈中间辣椒酱沾左少少都觉得辣,但本身饺子皮好干,都系要沾d先易入口🔆Pani Puri $68店员用好搞笑嘅动作叫我地食果阵要拎起一个,倒酱汁落去再一啖放落口,千祈唔好未食就倒哂d汁落d波波到🤣如果唔一啖食哂,就会跌哂d馅🙊入面有薯蓉、豆仲有d讲唔出嘅材料,味道好特别,但草清味太突出,所以我有挑走少少再食🤣🔆Fajitas with chicken $168 总共有四块tortilla,有酱同馅料自己包住黎食。酱料分别有蕃茄沙沙酱、牛油果酱同酸奶油,馅料我地要左鸡肉,同洋葱、三色椒炒埋一齐。因为我咩都落哂所以感觉无一种味系较突出,食材嘅味道都混合埋一齐😂🔆Tropical smoothie $58有菠萝、芒果同热情果,菠萝味较突出,饮落好清新,唔会有奇怪味道今次
🔆Streamed momo $88
🔆Pani Puri $68
🔆Fajitas with chicken $168
🔆Tropical smoothie $58
今次体验异国风味系满足嘅😎尼泊尔店员全部服务都唔错,食物是香港人可以接受的口味,除左草清味好重嘅波波🤣