2019-08-25 1259 浏览
今日同屋企人提早做节,黎左深水埗既渔小馆🙆‍♀️其实之前都食过大角咀个间,觉得啲小菜都可以的。我地一共有七个人,都叫左好多𩠌,有杏汁白菜炖猪肺汤、芥末脆皮猪手、拔丝咕噜肉、捞喜手撕鸡、通菜炒牛肉、渔馆鲍鱼小炒皇、笼仔金蒜蒸虾饭同埋黄金鲜鱿🥳呢间上菜都算快的,叫左一阵好快就有得食了。-🎈杏汁白菜炖猪肺汤其实自己一直都好喜欢饮猪肺汤,因为屋企基本上好难煲到。呢个我自己觉得都好饮,但因为重杏仁味,屋企人就觉得麻麻地🙈虽然好饮,但我都有少少觉得个杏汁好似有啲盖过个汤咁,饮唔到猪肺汤既原汁原味。-🎈通菜炒牛肉我觉得呢个菜就不过不失~啲牛肉都炒得几好食,同埋份量都多!!-🎈拔丝咕噜肉呢个拔丝咕噜肉太甜了,唔系太好食!!感觉好甜但又冇咩酸味咁~下次就唔会再叫了🤫-🎈芥末脆皮猪手呢个我觉得佢都整得几好味,不过可能因为系脆皮既关系,所以食落去就有少少干😳但都系好食既😊-🎈渔馆鲍鱼小炒皇感觉一般,略嫌有少少咸左啲🙈🙈但都惊喜因为里面都有几只细鲍鱼~-🎈黄金鲜鱿呢个我个人好欣赏,炸得好好,都几重咸蛋黄味😚好后悔冇影到相!!!-🎈笼仔金蒜蒸虾饭呢个卖相好好,但食落去又唔系太特别咁。佢啲虾系开边蒸,所以食落去就方
🎈杏汁白菜炖猪肺汤

渔馆鲍鱼小炒皇

🎈黄金鲜鱿
🎈笼仔金蒜蒸虾饭
笼仔金蒜蒸虾饭

呢个卖相好好,但食落去又唔系太特别咁。佢啲虾系开边蒸,所以食落去就方便啲🙈
🎈捞喜手撕鸡
捞喜手撕鸡

我地一致认为呢个系最好食的🤗食落去有少少麻麻地既感觉,几特别~呢个应该系招牌菜黎,每枱好似都有叫咁🥳同埋佢仲有扎肉同青瓜铺底,几正🤣🤣
总括来说,呢间都几好食,但都系少贵🤫🤫平均一个菜都接近一百至二百左右~但食物质素同环境来说都几唔错的😌
2019-08-24
通菜炒牛肉