2019-09-02 500 浏览
今日继续系长沙湾揾好嘢食,系某条横巷揾到呢一间云南米线特色小店,酸辣麻辣米线,街上都越开越多!所以唔够有特色,都好轻易会被淘汰!今次想推介既呢间小店,店内位置虽然唔系好大,不过食好野系需要等待既!大概等左十分钟,都好快有得入座!入正题!呢间小店特色除左有一如既往食开既汤米线/红薯粉,可以拣唔同配菜,酸辣同麻辣,选择辣度;特色之一就系捞!当然我今次就拣左我最爱既红薯粉啦,值得一赞既系呢到既红薯粉仲有分幼版同宽版,非常贴心!秘制酱汁捞红薯粉(鱼皮饺,13味鸡肉,芝心丸)+豆浆$49今次挑选既系捞幼红薯粉,拣左唔辣酱汁加三个配菜。价钱黎讲,四十几蚊包三款𩠌,都算正常价钱!捞红薯粉真系第一次食,味道好入味,我觉得酱汁有小小似系韩国食到既炸酱面味道咁,酱汁份量刚好,每一条红薯粉都沾到浓厚味道!但我觉得酱汁其次,红薯粉既面质先系重点!!!面质好q弹,有咬口,粗幼既厚度都恰到好处!整个味道好夹,所以十分推荐给捞红薯粉爱好者!𩠌方面,鱼皮饺同芝心丸都无特别啦,三款𩠌中,个人比较偏爱13味鸡肉,鸡肉微嫩,而鸡肉好似有加入到7味粉,调味过所以更香口特别,下次也可以一试!

秘制酱汁捞红薯粉(鱼皮饺,13味鸡肉,芝心丸)+豆浆$49