2015-02-02 3435 浏览
仲有十几日就情人节~ 又唔想太多人一于早D揾地方同最爱的撑下枱脚先呢间餐厅气氛唔错,简简单单得来坐得舒服,价钱又OK,都真系几适合撑枱脚谂下谂下,不如散叫啦~ 反正我地都唔系好大食既人汤有好多款,唔知拣乜好就拣个厨师餐汤啦结果来既系一个貌似中汤既东西,用一个圆身有少少似炖盅既器皿装住望落冇乜渣,但饮落一D都唔单调,味道香浓,但系味道唔太识形容,总之就系似老火汤~ 唔错既然当系情人节餐,当然要食好D啦~ 从来未喺西餐厅食过鲍鱼,仲要话系黑松露,一于整两只试下先份量唔算细只,上面淋咗D似白汁既酱,加埋鲍鱼上面既少少黑松露,睇落都已经好吸引,亦都同平时喺酒楼食既好唔同用刀叉轻轻一整已经出左来,咬落唔韧,而且只鲍鱼望落已经整得好干净!本身已经好有味既鲍鱼,加埋佢既酱汁非常既香,主角之一黑松露同海鲜真系好夹,味道超级浓而且会停喺个口度一段时间,仲可以吊起鲍鱼鲜味,好想买番樽番屋企今晚既主菜系猪扒,薄身而大块,虽然冇炸过既迹象但系同样有黄金色既外表~ 食落好有肉汁而且香口,但系冇酱汁始终觉得干身左少少

谂下谂下,不如散叫啦~ 反正我地都唔系好大食既人
汤有好多款,唔知拣乜好就拣个厨师餐汤啦

鲍鱼

日本猪扒