餐厅: 食得喜小廚
资讯:

2021-06-19 1259 浏览
食得起小厨💛蜜椒薯仔牛仔粒 $98椒盐鲜鱿 $108面酱唐生菜 $68椒盐豆腐 $78酥炸蚝饼 $88朝日大樽酒 $32白饭x2 $10x2-蜜椒薯仔牛仔粒本身我见到个Title我以为应该会比较多肉我谂住放弃唔食呢一道菜点知有惊喜😆蜜糖薯仔外皮脆脆地 甜甜地因为薯仔个外皮应该有点到啲糖所以炒起嚟变咗甜同埋脆嘅外皮系我咁多道菜最钟意嘅👻.椒盐鲜鱿🦑佢大大嚿不过鱿鱼冇乜椒盐味🤣但味道上都OK👻配上酸酸地嘅汁感觉上唔会太油腻.面酱唐生菜🥬感觉上冇咩特别有啲住家feel面酱应该系面豉酱唔会话太咸又或者太淡OK啦佢可以喺咁多碟炸嘢入边清淡下我哋🤣.椒盐豆腐豆腐上面好多炸蒜 味道好椒盐 有啲辣🥵不过如果你拣中咗某啲先系咁有啲都唔会话太咸或者太辣 口感上外脆内软👻食起上嚟热辣辣不过要小心入边嘅豆腐喷汁配酸酸地嘅汁可以开下胃🙈.酥炸蚝饼🦪入口即溶外面po上有啲似咸蛋黄嘅酥炸脆😋不过蚝嘅份量应该唔算多同埋佢做得有啲散个蚝饼唔会话太结实所以夹起嚟 都变成一忽忽🥺配上咸咸地嘅汁 估系鱼露啦但其实我觉得唔系好衬个酱汁同蚝饼因为我觉得好䶢🥺.虽然我冇影+食到啲白饭不过都想讲吓佢啲白饭系一个碗之后系撞到劲满exa
食得起小厨💛
不过都想讲吓佢啲白饭系一个碗
之后系撞到劲满
exactly系咁🍚
全部都系即叫即整
所以好热辣辣㗎!
𠮶度嘅姨姨都好好人
不过可能有时会忙得滞
真系要等下佢落单!
大排档香港嘅特色
要十卜下哦~