2022-06-14 357 浏览
每次经过见到呢间餐厅好多外国人👨🏼👩🏼‍🦱👩🏼,气氛好热闹。见佢有星期三活动,咁就顺便去食晚餐🍽! 侍应🤵🏻‍♀️🤵🏻讲英文为主,中文嘅有一个,餐牌都清晰,点餐过程尚算顺利。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️前菜点了Chopped Venetian salad🥗,威尼斯沙律,包罗万有: 烟肉🥓烧得几好,唔系柴皮,够juicy 好香口。沙律里面仲有几件烧牛肉🥩,肉汁都混到沙律里,食落香口。而蔬菜则有牛油果🥑、白菌片🍄、蕃茄🍅、主要是有机沙律菜,再拌以流心鸡蛋🥚。酱汁有3款柚子酱、柠檬醋、肉汁,酸酸地,伴蔬菜很夹味。推介指数 : 🌕🌕🌕🌕🌕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️白酒忌廉汁煮蚬 Clams with mussels in white cream sauce,平时食白酒煮青口比较多,见到煮蚬就试下。蚬肉同青口差唔多大😂真系超大只,白酒汁加上蒜蓉香菜真系好惹味,食呢个一定要配酒😋推介指数 : 🌕🌕🌕🌕🌘⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️主菜有啖啖肉薄饼 Meat lovers🍕. 主要想食巴马火腿🐷,咸香嘅火腿夹落薄饼底会好正。我对薄饼嘅要求就系薄饼底要够脆,呢度都算做到👍🏻面头除咗溶咗嘅芝士🧀外,再铺一层芝士碎🪤

侍应🤵🏻‍♀️🤵🏻讲英文为主,中文嘅有一个,餐牌都
清晰,点餐过程尚算顺利。

推介指数 : 🌕🌕🌕🌕🌕

推介指数 : 🌕🌕🌕🌕🌘

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

主菜有啖啖肉薄饼 Meat lovers🍕. 主要想食巴马火腿🐷,咸香嘅火腿夹落薄饼底会好正。我对薄饼嘅要求就系薄饼底要够脆,呢度都算做到👍🏻面头除咗溶咗嘅芝士🧀外,再铺一层芝士碎🪤,啱哂我呢个芝士控!

推介指数 : 🌕🌕🌕🌕🌕

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

小食点了串烧拼盘 Calayu Skewers,听住歌饮住啤酒🍻,硬系觉得要食埋串烧🤭。串烧有牛肉、鹌鹑髀、菠萝、猪肋条。一抢就紧系抢菠萝🍍同牛肉🥩,牛肉烧得好好,外脆内软有肉味又够大粒。鹌鹑髀比较少肉,肉比较重味同多油润。

推介指数 : 🌕🌕🌕🌕🌘

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

题外话,呢度有活动嘅话,系超有气氛,D外国人特别hyper,可以留意下佢地社交平台几时有活动~

啖啖肉薄饼

串烧拼盘