2023-12-26 919 浏览
今日就黎同大家分享个撩味嘅港式早晨~ 首先,我试咗𠮶份全日早餐嘅份量真系劲!急冻都冇,新鲜到爆炸嘅感觉嚟!沙律菜同车厘茄咬落去鲜甜得嚟不过唔黏牙,真系开胃咁滞。至于香肠啲千岛酱味甜甜地,搞到我一啖啱啖咁滞,真系大大满足。个合桃Sourdough 份量足够,啖啖面包内满满嘅口感。🌟再嚟就系自家制青酱意粉,慢煮鸡胸肉唔会太干,反而啖啖肉,嗌得!青酱㗎,香草气郁郁,匙落口嘅每一啖都系滋味。呢个盘意粉健康又饱肚,真系食得过瘾😍。至于个烟三文鱼酸包,火箭菜、青酱、忌廉芝士呢啲组合完全系一流嘅拍挡,每一啖都感受到材料之间嘅和谐同鲜味🐟。加埋啲蕃薯条,脆脆哋嘅口感亦都好正!最后㗎,一啲都唔可以唔提个Caramel Macchiato同Flat White,甜得嚟不腻口,简直系晨早嘅提神圣品☕。当然,呢度嘅气氛又实在系舒服,可以一边享受早餐一边感受到随和得嚟温馨嘅环境🍽️。食物质素同环境气氛兼得嘅cafe,下次我一定会再嚟嘅!👌🏻