2020-06-10 587 浏览
o系柴湾地铁站搭小巴去东区医院探朋友既时候,见到有一间西餐厅o系高威商场,之前未见过,所以就谂住同朋友探完病次后去食大概7点半左右去到,坐底睇下餐牌,好多野拣可能个侍应见我地一头雾水,就行埋黎问有咩帮到我地,使唔使推介下,见佢盛意拳拳,我地又无咩头绪,就叫佢帮下手啦佢话呢度比较出名既系扒类,西冷牛扒最多人order,不过我地又唔想啖啖肉,佢就话咁牛仔骨啱唔啱,OK㖞又,佢再问我地食唔食鱼,食呀,好钟意食添呀,咁佢话不如加气石班柳好唔好,好呀,我就咁啦 朋友就话想食饭,咁个侍应就推介胡麻酱鸡肉炒饭,或者带子鲜蚬忌廉烩饭,朋友拣左后者我突然见到有酒摆出黎,就问佢呢度系咪有酒牌,佢话有,我地两个探完病,听到D坏消息要消化下决定饮返两杯开左一支红酒,饮左阵,就有野食啦,我个牛仔骨加石班柳拼盘好大份,仲有薯蓉,牛仔骨够哂份量,已经开始担心食唔哂朋友个饭卖相好靓,我都忍唔住叫佢唔好食住,比我影下先卖相好唔等于好食,所以即刻试下先,唔好讲笑,个牛仔骨好入味好稔好好食,唔痴牙,都未够,条鱼你见佢咁普通,食落完全两回事,鱼肉弹牙,唔会系o个D稔哂既鱼肉,煎到好香,我好钟意食呢条鱼,胜过牛仔骨朋友个饭都好

大概7点半左右去到,坐底睇下餐牌,好多野拣

决定饮返两杯

朋友个饭卖相好靓,我都忍唔住叫佢唔好食住,比我影下先

朋友个饭都好香,粒粒饭都有忌廉,带子爽口,蚬唔系呃人颓废蚬,坚系鲜甜,不过佢有D后悔,因为佢食完我个牛仔骨同鱼,佢话早知叫埋同一样

侍应问我地啱唔啱食,我地话简直食唔停啦

人均消费:$250/人(已计红酒两支) 唔饮酒会平好多