想高级d食个lunch,尼到由餐厅装修至食物水准,都非常之精致,好舒服,好慢活既感觉。餐厅lunch时间好满,私隐度几高,有d位系间隔出黎,系房仔入面。2-course lunch set由$68至$158,包餐包,汤/沙律,主食,餐饮。亦可以加$20转3-course set添。叫左炭烧加拿大带骨豚配干葱红酒汁($138),炭烧美国黑毛安格斯腹心肉配柠檬蜜糖芥末牛油汁($158)。餐汤系蘑菇汤,成碗都系粒粒蘑菇,好好好浓郁,有口感,而且个人觉得份量多。沙律特别之处在于有香草腩肉,烧到少少焦香刚刚好,锁住肉汁。加埋d杂菜一齐食,又fresh又juicy,配以梅子酱酸酸甜甜,够开胃。餐包有2款可以拣,细小法包/圆形餐包。细小法包外皮烘到微脆,配以餐汤一齐食,面包就吸哂d汤,好滋味。带骨豚肉真系食到有炭烧既味道,厨师贴心将骨and肉既部分切开左,既可以锯扒,钟意既亦可手拎骨头部分直接咬黎食。豚肉非常厚,超码半只手指既厚度,烧完之后完全唔干。仲有,薯蓉挤成蛇状,上面插住干菇,风干腿肉等,好似龙既外型,咸既腿肉同薯蓉一齐食,味道岩岩好。摆盘都有分正面架。腹心肉7成熟,做到外熟内生既质感,而唔系

餐厅lunch时间好满,私隐度几高,有d位系间隔出黎,系房仔入面。2-course lunch set由$68至$158包餐包,汤/沙律,主食,餐饮。亦可以加$20转3-course set添。

叫左炭烧加拿大带骨豚配干葱红酒汁($138)炭烧美国黑毛安格斯腹心肉配柠檬蜜糖芥末牛油汁($158)
蘑菇餐汤

沙律(香草腩肉)

餐包

酱汁

腹心肉7成熟,做到外熟内生既质感,而唔系过熟。最惊喜,肉嫩多汁,真心唔韧。侍应会顺道问你想要咩酱,可以配黎食。伴菜亦唔马虎,尼款系烧薯蓉,外层脆脆地,而入面系薯蓉and有几块片状薯块,有脆亦有溶化既口感。
餐饮

餐饮就拣柠茶,红茶底浓厚,自己加糖浆,钟意几甜都得,good。

整体,好叹既lunch,而且菜式丰富,猪牛鸡鱼海鲜都有,煮法有特色添。
2018-11-22
午餐
蘑菇餐汤
沙律(香草腩肉)
餐包
酱汁