2013-12-28 6476 浏览
星期三订枱星期日一时去这间餐厅食晏,十二时半左右已到达,满怀喜悦去吃一餐美食,但估唔到带位给我们这张咁细咁矮嘅枱,连放两只碟也恐怕放不下,仲要系摄响梳化同个柜的罅之中,有冇搞错!   如果成间餐厅也是用这个尺寸的枱,我也得接受,但其他食客坐在舒适大枱及梳化,难道是因为我订枱时说明用openrice coupon所以获此待遇!?  问待应可否转去正常嘅枱,佢话冇,之后再问个经理佢话有客人no show 先帮我转枱。如果佢转唔到枱俾我,我会选择离开去食第二间。 食物方面有Amuse Bouche二选一, 头盘buffet,主菜五选一,甜品buffet,咖啡或茶。 原价$298一位,用openrice 周末早午餐coupon,两位$398。头盘有面包、汤、芝士、刺身、沙律、点心、选择丰富,点心嘅虾饺唔知系咪叮热,啲皮硬崛崛,而白身鱼嘅刺身亦唔新鲜食落有种好塑胶嘅口感,个汤好咸,系啲菜算新鲜, 酱汁种类亦多。待应收碟很快,快到我跟本未食完就问都唔问就收咗! 其中包括Amuse的蟹脚也被突然没收! 食完头盘后,等咗主菜好耐都唔来,催咗几次等咗差唔多成个钟先至来 ,好彩食头盘都已经好饱
头盘buffet
,好彩食头盘都已经好饱,唔使饿住等。

我叫嘅主菜系Smoked Salmon Croque Madame, 系三文治入面有一片菜及一片薄烟三文鱼,三文治上面有一层芝士,芝士上再有一只煎蛋。面包太厚身而入面啲料太单薄,完全只有食面包嘅口感, 基本上主菜入面所有食材除咗只蛋都可以在头盘bar入面自己挟,建议唔好拣呢个主菜。
Smoked Salmon Croque Madame
甜品有十数款可拣又有雪糕和生果,最好食嘅系朱古力饼仔, 朱古力味香浓,而两款蛋卷味道一般,最差系圣诞树cupcake, 做得好实好硬好干。
甜品buffet
在这餐厅食饭不太愉快服务差食物又一般,都唔会再来。