2021-05-27 2165 浏览
今晚朋友约食饭,佢话带我食串串锅。 听到觉得有d新意,咁我就话好呀。而家先知道,原来呢幢大厦系有嘢食嘅。 一出䢂就见到就见到大大个招牌, 价钱仲好抵添。上到黎已经好多人,呢度地方唔大唔细,坐得都算舒服。出面有两个雪柜,左边雪柜就自己夹,另一边就已经整好一串串。饮品甜品同雪糕都系自己攞,所有嘢都系任饮任食。先拣汤底,朋友拣左药膳胡椒鱼肚汤。呢个汤底都重胡椒味,但系又唔太辣。里面仲有啲鱼肚,食落都已经入晒味。呢度种类非常多,一般打边炉配料都有。丸味道ok,菜选择唔多,但胜在够干净。我就特别钟意两款腐皮,咬落去芝士味特别浓。另外蟹柳亦特别长,仲有一款用胶袋包住,朋友以为系糯米糍。但睇真d上面写住火锅配料,其实系汤圆,但果样似麻薯,差d佢就生食。汤丸有芝麻同花生味,两个都几好食。整好一串串果d,种类都多架。一串串食起上嚟都几方便,唔会散开晒,唔驶特登揾返掉咗落去啲配料。呢个我就特别钟意食𠮶啲鱼串,有汤底味道,原汁原味,几好味。除咗出面嘅配料,仲可以用柯打纸点。 我哋就点咗安格斯肥牛,黑豚肉片,串串泡椒牛,鱼皮饺同豆腐。肥牛唔算太肥,口感都几好。黑豚肉片猪味较浓,渌得比较耐又唔会觉得韧,亦唔觉得
上到黎已经好多人,呢度地方唔大唔细,坐得都算舒服。

。汤丸有芝麻同花生味,两个都几好食。

除咗出面嘅配料,仲可以用柯打纸点。 我哋就点咗安格斯肥牛,黑豚肉片,串串泡椒牛,鱼皮饺同豆腐。肥牛唔算太肥,口感都几好。黑豚肉片猪味较浓,渌得比较耐又唔会觉得韧,亦唔觉得佢肥,质感唔错。串串泡椒牛个泡椒,即青椒都几辣。
食到饱梗系开始食甜品啦,呢度甜品有豆腐花同埋雪糕,雪糕有云呢拿,朱古力,同香芋味。呢只牌子我都系第一次食,香芋味几好食,我同朋友都食左两杯。
2021-05-25