2017-09-26
是晚和宝有个约会,黎到佢工作附近既九龙城揾好野食九龙城唔一定得泰国菜既!今日想食清啲所以黎到呢间想试左好耐好耐既日本餐厅食晚饭门口有menu,睇完宝话好似都几岩今日既胃口,所以就入左去揾位喇,点知一入门口,冇客既!心谂会唔会中伏架!不过见店员好热情咁问我地想坐边,我地都唔好意思走返出去坐低后睇睇menu,非常多选择,多到样样都想叫啲,但我地明明得两个人😭叫完之后先送个前菜比我地食呢个前菜非常之咁有诚意呀下!樱花虾加啲酱汁落咁嫩滑既豆腐度,又鲜又甜,之后呢个卷我地都估唔到会大旧成咁,菇唔会点痴牙,牛肉都够薄,啖啖肉,大大旧,汁又好味呢个肉肥瘦一层层咁,非常匀称,烧得唔会太㶶,瘦肉唔会太韧,加埋柠檬汁落去感觉唔肥腻由于唔知前菜会系樱花虾豆腐所以叫左呢个樱花虾炸豆腐不过都冇令我地失望,炸粉唔会太厚,豆腐都系咁水嫩,再加埋脆卜卜既虾同外皮,再点埋个酸酸地既汁,好开胃!食得明太子不嬲都唔会预系淡味,今次就唔认同宝话呢个鸡翼太咸喇,浓味再加去左骨既鸡肉,啖啖肉加明太子,好惹味!牛肉寿喜烧就冇乜惊喜,正正常常好似打边炉咁菜煲耐左有啲黄,牛肉片得可以再薄少少,不过我钟意佢唔会肥肉比例太多全程店员都好努
不过见店员好热情咁问我地想坐边,我地都唔好意思走返出去
叫完之后先送个前菜比我地食
餐前小吃
铁板金菇牛肉卷
七味烧黑豚腩串
樱花虾炸豆腐
烧明太子鸡翼
牛肉寿喜锅
全程店员都好努力帮周围既客人加茶,仲会帮我地睇下外面大唔大雨,见大雨仲叫我地坐多阵,最后仲送埋个豆腐雪糕比我地!好香豆味!唔记得影相
服务非常好,野食水准都唔错,可以再黎!